2010. november 15., hétfő

Kossuthfalván volt egy telek

- Micsoda sikere tud lenni egy teleknek, én ezt nem is gondoltam volna. Valamikor volt egy kedves vidéki faluban nekünk is. A telekről nekem a kapa, kasza, gereblye, füvek, magok, tarackok (fűféleség állítólag) jutnak eszembe. Nem kell vetni, magától nő a föld felett, és a föld alatt, csak nekem kellett kaszálnom. Mint ügyes pesti ember néha alig bírtam kirángatni a kasza hegyét a földből, mert a kasza hegye állandóan lefelé fordult, és a lelketlen beleszúrt abba a drága jó anyaföldbe. Ezt tette velem. Mikor az első kaszálásomat meglátta a szomszéd paraszt bácsi, úgy elfogta a nevetés, hogy már ebéd előtt elment a falu kocsmájába (utána szokott), elmesélni a produkciómat. Este 6 óra felé én is beugrottam egy sörre, de még mindig nevettek. Én inkább röhögésnek, neveztem volna. Ha a szemem nem csalt, akkor bizony még az is lehet, hogy többen voltak a megszokottnál. Arra gondoltam, mielőtt még sértve érezném magam, gyorsan legurítok egy pofa sört az önérzetem helyreállítása érdekében. Még csak annyit fűznék a történtekhez, hogy a harmadik üveg után, mint valami pantomim művész bemutattam nekik a kaszafenés, tökéletes mozdulatsorát. Szerencsés napja volt akkor a kocsmárosnak, sokáig és sokat ittunk. Nagyszerű volt, másnap erről beszélt a fél falu apraja és nagyobbja. Én pedig sikert arattam.

Csak az irigység meséltette el velem ezt a történetet, ellensúlynak szánom a „kiskiskosutis sikerével szemben, mert Ő nagyobbat aratott, és nem csak sikert, de babérokat is. Hogy mivel, hát a „Kossuthfalván volt egy telek” című írásával. Megtaláltam a bizonyítékokat, és itt és most bemutatom nektek, nehogy azt gondoljátok, hogy én találtam ki.
Az alábbi táblázat a számokkal, és egy grafikon mutatja a Kossuth telek
olvasottságát, amit a gép regisztrál naponta. Lehet, hogy akadnak kik lekicsinylik esetleg a gyengébb napokat. Azoknak azt ajánlanám, próbálják ki, és amennyiben több olvasójuk akad ilyen kevés bejegyzésnél, de rengeteg munkával, kutakodással járó precizitással meg írt írásnál, akkor annak jövök egy sörrel. Csak amatőrök számíthatnak az elbírálásra. A klasszikus mellőztetik.

Nov. 14. 2010 178 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a kép nagyítható katt
Nov. 13 2010 50
Nov. 12. 2010. 50
Nov. 11 2010 . 38
Nov. 10. 2010 13
Nov. 09. 2010 17
Nov. 08. 2010 14

........Total: 360

7 megjegyzés:

  1. A James söre mellé én is adok kettőt.

    VálaszTörlés
  2. Látom Te is értékeled a precíz munkát.
    A "kikiskosutis" képes lett volna azt is kinyomozni, ha az ügy azt kívánta volna, hogy mikor járt utoljára pedikűrösnél a Kossuth Nagymamamája.

    VálaszTörlés
  3. Szia Gyula, de Te is segítettél és köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Szervusz James!
    Tényleg szeretem az efféle történelmi és helytörténeti kutakodásokat és szívesen csinálom.
    James, köszönöm az állandó segítőkészségedet és az olvasottsági diagramot is!

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    "Számok, és egy grafikon mutatja a Kossuth telek olvasottságát"
    Akárhova kattintottam nem jött be a „kiskiskosutis” cikke amit a grafikon mutat. HELP!

    VálaszTörlés
  6. Szia Zsolt!
    Javítani fogom a reklamált szövegrészt.
    Köszi a jelzést.

    VálaszTörlés
  7. Most már müxik a hivatkozás,
    ki is próbálhatod.

    VálaszTörlés