2012. január 29., vasárnap

Budapesti Újság - Pesterzsébeti lokálpatrióták



Cikkbejegyzésem most rendhagyó lesz, nem kifejezetten Gubacs Puszta, Erzsébetfalva, Kossuthfalva történeti érdekességekről fogok írni, hanem egy újsághoz-újságról írok...és-pedig...azt, hogy...

BUDAPESTI ÚJSÁG…házhoz hozza a kézbesítő ezt az ingyenes újságot. Színes, nagyon szépen és érthetően szerkesztett, színvonalas, tartalmas budapesti-kerületi lap. 
Nézem az újságot, olvasgatom…lapozom előre-hátra…és keresem azt, amire a „Pesterzsébet - a hazám” topicból tojpli topictársam hívta fel a topicolvasók figyelmét: ugyanis a Pesterzsébeti Érdekes blogomat felfedezte a Budapesti Újság XX., XXIII. Kerületi kiadványa ill. Szerkesztősége és a következőket írja a 2012 január 26-i szám 8. oldalán középtájt:

„Erzsébeti Érdekes
Ritka jó várostörténeti blogra bukkantunk a világhálón: a Pesterzsébeti Érdekes rengeteg fotót, térképet, adatot közöl a régi és a mai Erzsébetről. Aki itt olvasgat, alapos ismeretekre tehet szert a kerület történetéről. A blog a  http://zettvel.blogspot.com   címen érhető el.”


Ugyancsak a Budapesti Újság XX., XXIII. Kerületi kiadványa ill. Szerkesztősége írja a következőket a 2012 január 19-i számban:

„Neten a kerület
Aktívak a neten az erzsébeti lokálpatrióták. Az Index portál budapesti fórumai között az egyik leglátogatottabb a „Pesterzsébet - a hazám” http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9025417 nevű topik: napi aktualításokat és archív anyagokat is kínál az érdeklődőknek. A Facebookról a „Szeretlek Pesterzsébet” http://www.facebook.com/pages/Szeretlek-Pesterzs%C3%A9bet/182276181820855 oldalt ajánljuk, ha valaki többet szeretne tudni a helyi nevezetességekről. Ugyancsak a Facebookon találjuk meg a fontosabb intézmények oldalait is.”


Köszönet a Budapesti Újság Szerkesztőségének ill. újságíróinak, hogy Pesterzsébet lokálpatriótáira és topikunkra is felhívta a figyelmet.

A Budapesti Újság-nak személy szerint is köszönöm, hogy a Pesterzsébeti Érdekes blogomra felfigyelt elismerően véleményezte. 
üdvözlettel,
Ettvel Zoltán
(bejegy:  Zettvel-Zoltan-kiskiskosutis)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése