2013. június 23., vasárnap

Pesterzsébet különleges épületeinek védelme (1.r., előadásra meghívás)

Tájékozódás Pesterzsébet különleges épületeinek védelméről címmel tart előadást a  Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti csoportja 
2013 június 25-én a Csiliben! (most kedden!)

Előadók: 
Trummer Tamás Pesterzsébet főépítésze 
és Óváry Gábor BVE Pesterzsébeti csoportvezető


Mindenkit érdeklődőt szeretettel várunk!


  Óváry Gábor írta az előadásról a facebookon:
A Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti csoportjának következő előadása a Csili Művelődési Központ Vízvári László Termében lesz megtartva 2013. június 25-én 17 órai kezdettel.
Az előadás címe:
 „Tájékozódás Pesterzsébet különleges épületeinek védelméről”
Ez egy olyan kezdeményezés, amelyben vetítettképes előadás során bemutatásra kerülnek Pesterzsébet jelenleg is meglévő különleges épületei. Természetesen itt a két világháború között és azt megelőző időszakban megalkotott olyan épületek kerülnek bemutatásra, amelyek a műemlék jellege, vagy építészeti stílusa, vagy rendeltetése szerint különlegesnek tekinthetők.
Az épületek védelmével kapcsolatos tájékoztatást a Pesterzsébet Önkormányzat részéről főépítészünk Trummer Tamás tartja. Számítunk az érdeklődők hozzászólásaira is, amelyek elősegíthetik a védett épületek számának növelését.
Az előadásunkra mindenkit szeretettel várunk.
Üdvözlettel: Óváry Gábor csoportvezető
(folytatás a 2., előadás részben)
 (bejegy:  Zettvel-Zoltan-kiskiskosutis)

3 megjegyzés:

  1. Sajnos az előadásokról lemaradtam, de az itt látottak egy kicsit talán kárpótolt! Jó tudni, hogy városunk sokak számára fontos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kedves Ilimama!
      A Pesterzsébeti Városvédő előadások, a Helytörténeti Klub előadások ás a Kossuth Társaság előadásai is mindig érdekesek szoktak lenni, érdemes elmenni és meghallgatni, megnézni, az az igazi.
      Egy kivonatos cikk nyilván csak árnyéka tud lenni egy helyszíni előadásnak, valamennyit azért nyilván egy cikkből is meg lehet azért érteni.
      Tisztelettel köszönöm a bloglátogatást és a hozzászólást!

      Törlés
  2. Kedves Zoltán!
    Segítséget szeretnék kérni :)
    Egy leadandóm során választottam a Kossuth Lajos utcát (mint főutcát) melyet több szempont alapján kell bemutatnom (pl.: az utca városképi, térbeli alakulása; az utca városszerkezetben elfoglalt szerepe stb.) A blog rengeteg információt nyújt a számomra ami megkönnyíti a beadandóm elkészítését.
    A feladatomban külön táblázatban meg kell jelenítenem a Kossuth Lajos utca mentén védetté nyílvánított épületeket (kor, védettség és jelenlegi funkció alapján) mivel -sajnos- ilyen kutatást eddig még nem végeztem nem tudom hol kezdjem el, hol tudok utána járni ennek az információnak. Ebben szeretném a segítségét kérni.
    Üdvözlettel:
    Bányai Kinga

    VálaszTörlés