2012. június 11., hétfő

Pesterzsébet és környéke (1.r.) 1976, szomszédolás térképrészletek

1976 Kelenföld, Csepel, Ferencváros, Pesterzsébet, Kőbánya részletek 
Sok ismerősöm kérte már személyesen, telefonon és E-mail-ekben is, hogy ne csak  150...100 és akárhány éves térképeket szeretnének látni, hanem mondjuk 30...35...40 évvel ezelőtti térképeket is...és ne csak Pesterzsébetről, hanem úgy a "Szomszédok" területeiről is...
1976 Albertfalva, Csepel, Pesterzsébet, Soroksár részletek
Tekintettel tehát arra, hogy sokan a Pesterzsébet városközpont kiépítése után még itt maradtak Pesterzsébet szomszédságában, de Csepelre, Kispestre, Soroksárra és a környékre kerültek, költöztek.
1976 Pesterzsébet, Ferencváros, Kispest, Kőbánya, Pestlőrinc részletek
Ezért teszek fel  kivételesen nem kifejezetten pesterzsébeti, hanem Dél-Pest vonatkozásban saját tulajdonú nyomtatott térképmappámból bescannelve néhány idevonatkozó 1976-os térképrészletet, mely térképrészletek tehát 36 évesek, akkori 1975/76-os közlekedési viszonylatokkal és utcanevekkel.
1976 Pesterzsébet, Soroksár, Pestlőrinc, Pestimre részletek
 Szeretném, ha lennének olyanok, akik ezeket az 1976-os délpesti térképeket kedvteléssel tudnák tanulmányozgatni, nézegetni...és egy kis nosztalgiát is jelent...

(folytatás a 2. részben)

 (bejegy:  Zettvel-Zoltan-kiskiskosutis)

2 megjegyzés:

  1. A blog címének felíratozása, igen látványos, szinte vonzza a blogolvasó szemét, mint egy kézzel írott kódex.
    Gratulálok és sok sikert a további munkához!
    Göncziné Eszter
    Ui.: Nagyon nehéz hozzászólni, mert a profil kijelőlés megnehezíti!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz kedves Eszter!

      1. Örülök, hogy felfigyeltél a gótikus betűkre és valóban: a goth-gótikus betűk a XII. században indultak terjedésnek, az akkori kódexmásolók közreműködésével. A Gutenberg Biblia is gótikus betűkkel íródott...itt a blogomban ezzel is kicsit a régebbi időknek szeretnék emléket állítani.
      2. A hozzászólásnál a profil kijelölés valóban nehezíti a hozzászólást...sőt...aztán még az "ákom-bákom" betűk is...de ez a blogrendszer ilyen...ezt nem tudom változtatni.
      3. Eszter, elismerésedet és hozzászólásod köszönöm!

      üdv.
      Zoltán

      Törlés