2013. április 19., péntek

Pesterzsébeti Kiserdő takarítás

Pesterzsébet Önkormányzata a Föld napja alkalmából Takarítási akciót szervezett 2013. április 19-re a Vécsey lakótelep melletti Kiserdő megtisztítására. Az akció rendkívül szervezetten történt, a száraz ágakat fűrészgép dolgozta fel, a több mázsa vegyes hulladékot teherautó szállította el. Több százan vettek rész az erdő és környéke megtisztításában, iskolások, családok, civil szervezetek és nyugdíjasok.  
A Kiserdőben megtartott takarítási akción mint pesterzsébeti állampolgár sok emberkével együtt jómagam is részt vettem...
A fotók a saját gépemmel lettek készítve. Amikor  az erdőben szedtük a hulladékot, oda nem vittem be a fotó aparátomat. Ennek megfelelően csak a gyülekezés helyszínén, ill. a munka utáni gulyás ebédnél készültek képek.
A takarítási akció felhívása
Pihenés a munka után...
A Csili igazgatója Várhalmi András volt a "lelkesítő hangosbemondó" 
Szervezések, egyeztetések a munka folyamán
Az egyik lelkes városvédős takarító emberke...
Készül a bográcsgulyás...
Városvédős emberke üdítőt iszik...
Készül a bográcsgulyás...de már készítik az ebédadagokat...
Készül a bográcsgulyás...előadagok már a "pincér" tálcáján
A városvédők csoportvezetője és a csoport  budapesti küldötte már befalta a finom és ízletes gulyást...a munkától fáradtan és napsütötten néznek mint a moziban... :))
A "dolgozók" egy csoportja 
Jól sikerült a Kiserdő takarítási akció. A jókedvű fiatalok és a lelkes idősebb generáció is jól végezte szerintem munkáját, hangulatos volt az egész, érdemes volt elmenni!

2 megjegyzés:

  1. Szia Zoli!
    Látszik a képen, hogy nem csak a nap sütött benneteket a Gáborral, de egy-két kilóval gyarapodott is a testsúlyotok. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia james!
    Igen, mert megizmosodtunk, erőnléti edzés is volt egyben, állandóan hajlongani és gyűjteni a hulladékot és közben ciggölni az erdőben a fák között a fokozatosan súllyal gyarapodó zsákot.
    James, ha jöttél volna, Te is
    erősödtél volna... :D)).
    Hozzászólásod köszönöm james!

    VálaszTörlés