2013. április 17., szerda

Múltunk hídjai (2.r., előadás)

A Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti csoport és a Pesterzsébeti Múzeum szervezésében a Gaál Imre Galériában  2013. április 16-án kedden 17 órai kezdettel a "Múltunk hídjai " c. előadást láthatták az érdeklődők. Az előadó Tóth József Balázs Béla-díjas fotóművész, érdemes művész volt. Az előadáson igen sok ismert és sokunknak tán ismeretlen magyarországi hidakról hallottunk tartalmas beszámolót.

Óváry Gábor jobbról és az előadó Tóth József balról
Kezdődik az előadás...
Óváry Gábor bevezetőt mond...
Az előadáson nem megyek végig, ahhoz ott kellett lenni, azonban néhány pillanatképet lehet látni az előadásból és a résztvevőkből.
Ez a terem csodálatos...főként jó előadásnál és ha sokan vannak...
A hallgatóság figyel...
A cikk írója is éppen fotózik...
A hallgatóság soraiban a pesterzsébeti városvédők csoportvezetője
A hidak mellett a kapcsolódó értékekről is volt szó...
A kis földalatti hídjáról is hallottunk...
A kis földalatti hídja csodás fotón  
Az előadó egyik barátja is hozzászólt egyéni élménnyel kiegészítve az előadást
Nagyon figyelte a hallgatóság a különböző időkben épült hidakat, melyek néhol el is veszítették tényleges funkciójukat, részben folyó-patak nélkül "száraz híd"-at képeznek már...
Az előadó Tóth János előadását tartja...
Valóban magyon sok érdekes és szép hídról hallottunk és láttunk képeket. A cikkhez a jóminőségű fotókat készítette Zehetmayer János barátom, (james, köszönöm a képeket!) a gyengébb fotókat jelen cikk írója követte el.
Nepomuki Szent Jánosról is hallottunk. Nagyon pompás és jó előadás volt, esetenként humoros anekdótákkal is kiegészítve, köszönet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése